Friday, October 7, 2016

TERBARU!

Program dan Kursus Dato Rusly @ Chef Li sepanjang Oktober 2016 hingga Disember 2016
Kursus “Masakan Bersama Chef Li
TARIKHMODULSUBJEKYURAN RMVENUE
7.10.16 JumaatBusines Talk
8.00 mlm
Prospek bisnes kecil sebagai penjana TUNAI harian.30.00Gombak
8.10.16 sabtuAiskrim ColekTeknik memproses aiskrim colek termasuk pengkosan dan strategi pemasaran260-00Gombak
9.10.16 AhadNasi ayam HainanCara masak nasi, sup, kicap dan sos cili Hainan. Cara panggang ayam guna Apollo260-00Gombak
10.10.16 IsninNasi Lemak 25 laukCara masak nasi lemak dan 25 jenis lauk cara cepat dan jimat260-00Gombak
11.10.16 SelasaNasi katering dan lauk pauk popularNasi biryani, hujan panas dan bukhari. Kuzi kambing, ayam goreng mamak, daging black pepper dan260-00Gombak
12.10.16 RabuNasi lemak kukus  dan ayam goreng berempahCara mengukus nasi dan menggoreng ayam goreng berempah serta kuah nasi kukus260.00Gombak
13.10.16 KhamisPakej Pembangunan Penjaja Keropok LekorTeknik memproses ikan, mengadun bahan campuran, menguli, membentuk dan merebus dan  menggoreng keropok lekor. Cara buat sos pencicah.1,950- termasuk mesinGombak
14.10.16 JumaatPakej Pembangunan Usahawan Apam balikTeknik mengadun bahan apam balik, membancuh, memeram dan membakar.1,450- termasuk dapur dan kuali tembagaGombak
15.10.16 SabtuPakej Pembangunan Usahawan Cakoi dan cekodok caramelTeknik mengadun bahan, menguli, memeram, membentuk dan menggoreng cakoi. Cara menguli, menggoreng dan menyira cekodok caramel.460-00Gombak
16.10.16 AhadPakej Pembangunan Usahawan Pau dan DonutTeknik mengadun bahan, menguli, memeram, membentuk dan mengukus atau menggoreng2,950-00 termasuk mixer dan 3 layer bamboo steamerGombak
17.10.16 IsninSEMINAR“Jangan Tak Jadi”RM50-S. Alam
MEETINGInkubator susulanHULULANGAT
18.10.16 selasaWestern Food dan kambing golekLamb Chop, Chicken Chop, Black Pepper Steak, Mushroom Cream Soup  dan  roasted lamb650-00Shah Alam
19.10.16 RabuRoti Canai & MurtabakCara uli dan tebar roti canai dan murtabak cara buat kuah dalca dan kacang parfu260-00ITKAU
20.10.16Char Kue TeowCara Buat Kicap CKT, cara goring Char Kue Teow260-00ITKAU

Kursus INDUSTRI MAKANAN di ITKAU
TarikhMODULSubjekYuranVenue
22.10.16 SabtuPembuatan cendol dan rojak mamakCara membuat isi cendol, gula dan kuah cendol dan cara buat kuah rojak dan isinya260-ITKAU
23.10.16 AhadAir Soya dan Pembuatan cincauCara memproses cincau dari jelly grass260-ITKAU
24.10.16 sesi pagi mula 10.00Industri Mee Kuning Dan Mi SanggulCara proses mi kuning dan mi sanggul secara home based industry. Cara proses Yee Mee halal.260-ITKAU
24.10.16 sesi petang (3.00)Penjaja STEAM BOAT & Siew MayCara memproses secara Home made pelbagai item untuk Bisnes STEAM BOAT260-ITKAU
25.10.16 Sesi pagiPembuatan TEMPECara memproses tempe dari kacang soya260-ITKAU
25.10 Sesi petangPembuatan TAUGECara proses taugeh dari kacang hijau, kacang soya dan kacang hitam260-ITKAU
26.10 sesi pagiPembuatan kicapCara memproses kicap ala Indonesia
Kicap pekat, kicap lemak dan kicap manis
260-ITKAU
26.10 sesi petangPembuatan rempahCara buat rempah kurma, rempah kari ikan dan daging, rempah kerutub dan garam masala260-ITKAU
27.10 pagiPembuatan sos aneka sosPembuatan sos tiram, sos cili, petis udang dan kuah rojak buah260-ITKAU
27.10   ptgPembuatan mayonnaiseTermasuk cara membuat aneka western sauce, dipping and salad cream260-ITKAU
27.10Industri Kek (Beginner)Lima jenis kek untuk tujuan komersial. Termasuk 3 jenis cup cake360-ITKAU
28.10Industri Bakeri (Beginner)Roti Sandwich biasa, roti sandwich madu,  Mexican Bun. Bun serikaya, hot dog bun dan bun sardin450-ITKAU
29.10Industri Pastry (Beginner)Puff Pastry, Cream Puff, apple pie, baked samosas dan 2 jenis pastry popular450-ITKAU
28.10.16 3 hari dan 2 malam termasuk makan minum dan penginapanPengurusan restoran dan katering1950
ITKAU
29.10.16Pengurusan restoran dan katering
30.10.16Pengurusan restoran dan katering