tag:blogger.com,1999:blog-3303792892756862371.comments2022-03-27T01:03:48.750+08:00KURSUS MASAKAN UNTUK BISNES bersama LEGACY DATO'CHEF LI 2023Dato" Rusly Abdollahhttp://www.blogger.com/profile/18224254663204446163noreply@blogger.comBlogger28125tag:blogger.com,1999:blog-3303792892756862371.post-28371504620353030752020-09-29T00:53:23.163+08:002020-09-29T00:53:23.163+08:00sILA PUAN CONTACT 01137414431 UTK JADUAL KURSUS MA...sILA PUAN CONTACT 01137414431 UTK JADUAL KURSUS MASAK<br />TERIMA KASIH<br />intanruslyhttps://www.blogger.com/profile/01437557612402733058noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3303792892756862371.post-57371114195183792862020-09-29T00:50:15.157+08:002020-09-29T00:50:15.157+08:00DONE WASAP
DONE WASAP<br />intanruslyhttps://www.blogger.com/profile/01437557612402733058noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3303792892756862371.post-37130988467535642102020-09-17T11:14:29.439+08:002020-09-17T11:14:29.439+08:00assalamualaikum , dato saya berminat nak join kela...assalamualaikum , dato saya berminat nak join kelas masakkan , untuk PKPP ni ada lagi ke kelas masakkan ni ?<br /><br />ni phone number saya , 0174619784 (miera sakinah)MIERA SKINAHhttps://www.blogger.com/profile/09350004880465588994noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3303792892756862371.post-41486455493716323082020-09-17T11:13:25.412+08:002020-09-17T11:13:25.412+08:00This comment has been removed by the author.MIERA SKINAHhttps://www.blogger.com/profile/09350004880465588994noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3303792892756862371.post-11796867594275045822020-09-12T07:56:08.053+08:002020-09-12T07:56:08.053+08:00Nak
0168230811Nak<br />0168230811Shamsul Alfian Nordinhttps://www.blogger.com/profile/02987440188934108451noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3303792892756862371.post-42773210164830625692020-08-16T12:44:07.726+08:002020-08-16T12:44:07.726+08:00Salam Bulan ogos Ada Tak untuk kelas masakan panas...Salam Bulan ogos Ada Tak untuk kelas masakan panasAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3303792892756862371.post-39267396049914059622020-06-13T09:26:02.775+08:002020-06-13T09:26:02.775+08:00Dato. Bila kelas masakan dimulakan lagi selepas PK...Dato. Bila kelas masakan dimulakan lagi selepas PKPB?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06362337395272640113noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3303792892756862371.post-70592825132622048482020-05-20T12:57:16.825+08:002020-05-20T12:57:16.825+08:00Aslm chef li, sya nak sertai kelas masakan barat b...Aslm chef li, sya nak sertai kelas masakan barat bgi pengendalian Western Kitchen. Ada jadual tak untuk penghujung 2020?Naszirah Abdul Rahmanhttps://www.blogger.com/profile/03154019786756118682noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3303792892756862371.post-22278676340116077632020-02-24T21:38:25.345+08:002020-02-24T21:38:25.345+08:00Nak..wassap 019-6510806Nak..wassap 019-6510806Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07659269912392545899noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3303792892756862371.post-78617496055171008512017-07-19T22:33:28.239+08:002017-07-19T22:33:28.239+08:00berita gembira utk anda yg berminat utk mengikuti ...berita gembira utk anda yg berminat utk mengikuti kursus masak dato chefli 2017 tlh keluar. sila search dihttps://chefli-jutawansenyap.blogspot.my/Dato" Rusly Abdollahhttps://www.blogger.com/profile/18224254663204446163noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3303792892756862371.post-46190961790885794412017-07-19T22:33:06.158+08:002017-07-19T22:33:06.158+08:00berita gembira utk anda yg berminat utk mengikuti ...berita gembira utk anda yg berminat utk mengikuti kursus masak dato chefli 2017 telahh keluar. sila search dihttps://chefli-jutawansenyap.blogspot.my/Dato" Rusly Abdollahhttps://www.blogger.com/profile/18224254663204446163noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3303792892756862371.post-24769846064531001902017-07-19T22:31:37.281+08:002017-07-19T22:31:37.281+08:00berita gembira utk anda yg berminat utk mengikuti ...berita gembira utk anda yg berminat utk mengikuti kursus masak dato chefli 2017 tlh keluar. sila search dihttps://chefli-jutawansenyap.blogspot.my/Dato" Rusly Abdollahhttps://www.blogger.com/profile/18224254663204446163noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3303792892756862371.post-1824071101433285542016-12-09T22:09:13.798+08:002016-12-09T22:09:13.798+08:00Slm Chef Li, saya nak.masuk.kelas untuk kursus bua...Slm Chef Li, saya nak.masuk.kelas untuk kursus buat tempe.. Ada tak sesi untuk december atau awal january nanti... ... Satu lagi, dimana saya nak dapatkan modified corn starch.. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08488600743378083894noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3303792892756862371.post-48665904610288869952016-12-09T22:02:29.773+08:002016-12-09T22:02:29.773+08:00Slm Chef Li, saya nak.masuk.kelas untuk kursus bua...Slm Chef Li, saya nak.masuk.kelas untuk kursus buat tempe.. Ada tak sesi untuk december atau awal january nanti... ... Satu lagi, dimana saya nak dapatkan modified corn starch.. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08488600743378083894noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3303792892756862371.post-83078948040827132792016-12-01T00:32:41.053+08:002016-12-01T00:32:41.053+08:00assalamualaikum chef...untuk bulan disember ada sl...assalamualaikum chef...untuk bulan disember ada slot kursus utk western ?teniu....Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08346160332051464123noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3303792892756862371.post-44184408306072148492016-11-20T18:45:49.753+08:002016-11-20T18:45:49.753+08:00As salam chef...sy dh tgk jadual tbaru tapi saya t...As salam chef...sy dh tgk jadual tbaru tapi saya tak perasan pula jadual untuk bulan november dan december.kalau ada tolong lampirkan ye chef.cadang nye nak masuk program masa cuti sekolah.terima kaseh.cotton storehttps://www.blogger.com/profile/16740542754216394319noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3303792892756862371.post-68732646062374196982016-11-20T18:43:43.858+08:002016-11-20T18:43:43.858+08:00As salam chef...sy dh tgk jadual tbaru tapi saya t...As salam chef...sy dh tgk jadual tbaru tapi saya tak perasan pula jadual untuk bulan november dan december.kalau ada tolong lampirkan ye chef.cadang nye nak masuk program masa cuti sekolah.terima kaseh.cotton storehttps://www.blogger.com/profile/16740542754216394319noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3303792892756862371.post-56316655723013285502016-11-06T18:24:23.369+08:002016-11-06T18:24:23.369+08:00Assalamua'laikum...sy pernah joint 2 kali kurs...Assalamua'laikum...sy pernah joint 2 kali kursus chef li...terbaek<br /><br />Hujung tahun ni tak buat ke dato?<br /><br />walihttps://www.blogger.com/profile/09427286900588472258noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3303792892756862371.post-51450124715371012502016-10-07T19:23:26.140+08:002016-10-07T19:23:26.140+08:00wa'alaikum salam tuan, jadual dah keluar,
TER...wa'alaikum salam tuan, jadual dah keluar, <br />TERBARU!<br /><br />Program dan Kursus Dato Rusly @ Chef Li sepanjang Oktober 2016 hingga Disember 2016<br /><br />Kursus “Masakan Bersama Chef Li”<br /><br />TARIKH MODUL SUBJEK YURAN RM VENUE<br />7.10.16 Jumaat <br />Busines Talk<br /><br />8.00 mlm<br /><br />Prospek bisnes kecil sebagai penjana TUNAI harian. 30.00 Gombak<br />8.10.16 sabtu Aiskrim Colek Teknik memproses aiskrim colek termasuk pengkosan dan strategi pemasaran 260-00 Gombak<br />9.10.16 Ahad Nasi ayam Hainan Cara masak nasi, sup, kicap dan sos cili Hainan. Cara panggang ayam guna Apollo 260-00 Gombak<br />10.10.16 Isnin Nasi Lemak 25 lauk Cara masak nasi lemak dan 25 jenis lauk cara cepat dan jimat 260-00 Gombak<br />11.10.16 Selasa Nasi katering dan lauk pauk popular Nasi biryani, hujan panas dan bukhari. Kuzi kambing, ayam goreng mamak, daging black pepper dan 260-00 Gombak<br />12.10.16 Rabu Nasi lemak kukus dan ayam goreng berempah Cara mengukus nasi dan menggoreng ayam goreng berempah serta kuah nasi kukus 260.00 Gombak<br />13.10.16 Khamis Pakej Pembangunan Penjaja Keropok Lekor Teknik memproses ikan, mengadun bahan campuran, menguli, membentuk dan merebus dan menggoreng keropok lekor. Cara buat sos pencicah. 1,950- termasuk mesin Gombak<br />14.10.16 Jumaat Pakej Pembangunan Usahawan Apam balik Teknik mengadun bahan apam balik, membancuh, memeram dan membakar. 1,450- termasuk dapur dan kuali tembaga Gombak<br />15.10.16 Sabtu Pakej Pembangunan Usahawan Cakoi dan cekodok caramel Teknik mengadun bahan, menguli, memeram, membentuk dan menggoreng cakoi. Cara menguli, menggoreng dan menyira cekodok caramel. 460-00 Gombak<br />16.10.16 Ahad Pakej Pembangunan Usahawan Pau dan Donut Teknik mengadun bahan, menguli, memeram, membentuk dan mengukus atau menggoreng 2,950-00 termasuk mixer dan 3 layer bamboo steamer Gombak<br />17.10.16 Isnin SEMINAR “Jangan Tak Jadi” RM50- S. Alam<br />MEETING Inkubator susulan HULU LANGAT<br />18.10.16 selasa Western Food dan kambing golek Lamb Chop, Chicken Chop, Black Pepper Steak, Mushroom Cream Soup dan roasted lamb 650-00 Shah Alam<br />19.10.16 Rabu Roti Canai & Murtabak Cara uli dan tebar roti canai dan murtabak cara buat kuah dalca dan kacang parfu 260-00 ITKAU<br />20.10.16 Char Kue Teow Cara Buat Kicap CKT, cara goring Char Kue Teow 260-00 ITKAU<br /><br /><br />Kursus INDUSTRI MAKANAN di ITKAU<br /><br />Tarikh MODUL Subjek Yuran Venue<br />22.10.16 Sabtu Pembuatan cendol dan rojak mamak Cara membuat isi cendol, gula dan kuah cendol dan cara buat kuah rojak dan isinya 260- ITKAU<br />23.10.16 Ahad Air Soya dan Pembuatan cincau Cara memproses cincau dari jelly grass 260- ITKAU<br />24.10.16 sesi pagi mula 10.00 Industri Mee Kuning Dan Mi Sanggul Cara proses mi kuning dan mi sanggul secara home based industry. Cara proses Yee Mee halal. 260- ITKAU<br />24.10.16 sesi petang (3.00) Penjaja STEAM BOAT & Siew May Cara memproses secara Home made pelbagai item untuk Bisnes STEAM BOAT 260- ITKAU<br />25.10.16 Sesi pagi Pembuatan TEMPE Cara memproses tempe dari kacang soya 260- ITKAU<br />25.10 Sesi petang Pembuatan TAUGE Cara proses taugeh dari kacang hijau, kacang soya dan kacang hitam 260- ITKAU<br />26.10 sesi pagi Pembuatan kicap <br />Cara memproses kicap ala Indonesia<br /><br />Kicap pekat, kicap lemak dan kicap manis<br /><br />260- ITKAU<br />26.10 sesi petang Pembuatan rempah Cara buat rempah kurma, rempah kari ikan dan daging, rempah kerutub dan garam masala 260- ITKAU<br />27.10 pagi Pembuatan sos aneka sos Pembuatan sos tiram, sos cili, petis udang dan kuah rojak buah 260- ITKAU<br />27.10 ptg Pembuatan mayonnaise Termasuk cara membuat aneka western sauce, dipping and salad cream 260- ITKAU<br />27.10 Industri Kek (Beginner) Lima jenis kek untuk tujuan komersial. Termasuk 3 jenis cup cake 360- ITKAU<br />28.10 Industri Bakeri (Beginner) Roti Sandwich biasa, roti sandwich madu, Mexican Bun. Bun serikaya, hot dog bun dan bun sardin 450- ITKAU<br />29.10 Industri Pastry (Beginner) Puff Pastry, Cream Puff, apple pie, baked samosas dan 2 jenis pastry popular 450- ITKAU<br />28.10.16 3 hari dan 2 malam termasuk makan minum dan penginapan Pengurusan restoran dan katering 1950 <br /><br /><br />ITKAU<br /><br />29.10.16 Pengurusan restoran dan katering<br />30.10.16 Pengurusan restoran dan kateringDato" Rusly Abdollahhttps://www.blogger.com/profile/18224254663204446163noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3303792892756862371.post-79986805104932669952016-10-07T19:23:10.582+08:002016-10-07T19:23:10.582+08:00wa'alaikum salam tuan, jadual dah keluar,
TER...wa'alaikum salam tuan, jadual dah keluar, <br />TERBARU!<br /><br />Program dan Kursus Dato Rusly @ Chef Li sepanjang Oktober 2016 hingga Disember 2016<br /><br />Kursus “Masakan Bersama Chef Li”<br /><br />TARIKH MODUL SUBJEK YURAN RM VENUE<br />7.10.16 Jumaat <br />Busines Talk<br /><br />8.00 mlm<br /><br />Prospek bisnes kecil sebagai penjana TUNAI harian. 30.00 Gombak<br />8.10.16 sabtu Aiskrim Colek Teknik memproses aiskrim colek termasuk pengkosan dan strategi pemasaran 260-00 Gombak<br />9.10.16 Ahad Nasi ayam Hainan Cara masak nasi, sup, kicap dan sos cili Hainan. Cara panggang ayam guna Apollo 260-00 Gombak<br />10.10.16 Isnin Nasi Lemak 25 lauk Cara masak nasi lemak dan 25 jenis lauk cara cepat dan jimat 260-00 Gombak<br />11.10.16 Selasa Nasi katering dan lauk pauk popular Nasi biryani, hujan panas dan bukhari. Kuzi kambing, ayam goreng mamak, daging black pepper dan 260-00 Gombak<br />12.10.16 Rabu Nasi lemak kukus dan ayam goreng berempah Cara mengukus nasi dan menggoreng ayam goreng berempah serta kuah nasi kukus 260.00 Gombak<br />13.10.16 Khamis Pakej Pembangunan Penjaja Keropok Lekor Teknik memproses ikan, mengadun bahan campuran, menguli, membentuk dan merebus dan menggoreng keropok lekor. Cara buat sos pencicah. 1,950- termasuk mesin Gombak<br />14.10.16 Jumaat Pakej Pembangunan Usahawan Apam balik Teknik mengadun bahan apam balik, membancuh, memeram dan membakar. 1,450- termasuk dapur dan kuali tembaga Gombak<br />15.10.16 Sabtu Pakej Pembangunan Usahawan Cakoi dan cekodok caramel Teknik mengadun bahan, menguli, memeram, membentuk dan menggoreng cakoi. Cara menguli, menggoreng dan menyira cekodok caramel. 460-00 Gombak<br />16.10.16 Ahad Pakej Pembangunan Usahawan Pau dan Donut Teknik mengadun bahan, menguli, memeram, membentuk dan mengukus atau menggoreng 2,950-00 termasuk mixer dan 3 layer bamboo steamer Gombak<br />17.10.16 Isnin SEMINAR “Jangan Tak Jadi” RM50- S. Alam<br />MEETING Inkubator susulan HULU LANGAT<br />18.10.16 selasa Western Food dan kambing golek Lamb Chop, Chicken Chop, Black Pepper Steak, Mushroom Cream Soup dan roasted lamb 650-00 Shah Alam<br />19.10.16 Rabu Roti Canai & Murtabak Cara uli dan tebar roti canai dan murtabak cara buat kuah dalca dan kacang parfu 260-00 ITKAU<br />20.10.16 Char Kue Teow Cara Buat Kicap CKT, cara goring Char Kue Teow 260-00 ITKAU<br /><br /><br />Kursus INDUSTRI MAKANAN di ITKAU<br /><br />Tarikh MODUL Subjek Yuran Venue<br />22.10.16 Sabtu Pembuatan cendol dan rojak mamak Cara membuat isi cendol, gula dan kuah cendol dan cara buat kuah rojak dan isinya 260- ITKAU<br />23.10.16 Ahad Air Soya dan Pembuatan cincau Cara memproses cincau dari jelly grass 260- ITKAU<br />24.10.16 sesi pagi mula 10.00 Industri Mee Kuning Dan Mi Sanggul Cara proses mi kuning dan mi sanggul secara home based industry. Cara proses Yee Mee halal. 260- ITKAU<br />24.10.16 sesi petang (3.00) Penjaja STEAM BOAT & Siew May Cara memproses secara Home made pelbagai item untuk Bisnes STEAM BOAT 260- ITKAU<br />25.10.16 Sesi pagi Pembuatan TEMPE Cara memproses tempe dari kacang soya 260- ITKAU<br />25.10 Sesi petang Pembuatan TAUGE Cara proses taugeh dari kacang hijau, kacang soya dan kacang hitam 260- ITKAU<br />26.10 sesi pagi Pembuatan kicap <br />Cara memproses kicap ala Indonesia<br /><br />Kicap pekat, kicap lemak dan kicap manis<br /><br />260- ITKAU<br />26.10 sesi petang Pembuatan rempah Cara buat rempah kurma, rempah kari ikan dan daging, rempah kerutub dan garam masala 260- ITKAU<br />27.10 pagi Pembuatan sos aneka sos Pembuatan sos tiram, sos cili, petis udang dan kuah rojak buah 260- ITKAU<br />27.10 ptg Pembuatan mayonnaise Termasuk cara membuat aneka western sauce, dipping and salad cream 260- ITKAU<br />27.10 Industri Kek (Beginner) Lima jenis kek untuk tujuan komersial. Termasuk 3 jenis cup cake 360- ITKAU<br />28.10 Industri Bakeri (Beginner) Roti Sandwich biasa, roti sandwich madu, Mexican Bun. Bun serikaya, hot dog bun dan bun sardin 450- ITKAU<br />29.10 Industri Pastry (Beginner) Puff Pastry, Cream Puff, apple pie, baked samosas dan 2 jenis pastry popular 450- ITKAU<br />28.10.16 3 hari dan 2 malam termasuk makan minum dan penginapan Pengurusan restoran dan katering 1950 <br /><br /><br />ITKAU<br /><br />29.10.16 Pengurusan restoran dan katering<br />30.10.16 Pengurusan restoran dan kateringDato" Rusly Abdollahhttps://www.blogger.com/profile/18224254663204446163noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3303792892756862371.post-29399201487054617342016-09-30T14:59:47.826+08:002016-09-30T14:59:47.826+08:00Askm. Saya berminat untuk mengikuti kursus memasak...Askm. Saya berminat untuk mengikuti kursus memasak nasi beriani gum, nasi tomato berserta dengan lauk2 seperti kurma ayam, kurma daging, ayam masak merah,dalca, kari ayam, kari daging dan kari kambing. Saya ingin mengetahui kursus2 yang boleh saya ikuti, tarikh, masa, yuran.<br />Sekarang saya menetap di Kuching Sarawak<br />Diharap Dato'Rusly dapat menghubungi saya di email berikut...nazamuddin64@yahoo.comAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/03901346396965109496noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3303792892756862371.post-47940416723335149692016-09-08T22:44:55.026+08:002016-09-08T22:44:55.026+08:00Menarik modul....jom singgah blog saya...achiksuha...Menarik modul....jom singgah blog saya...achiksuhaili.comcik lilahttps://www.blogger.com/profile/15791034143848174950noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3303792892756862371.post-61562156504658859852016-07-17T16:51:49.556+08:002016-07-17T16:51:49.556+08:00Assalamualaikum..Chef ada buat ebook penyediaan so...Assalamualaikum..Chef ada buat ebook penyediaan sotong kembang tak...kalau ada saya nak beli. Nk joint kursus jauh sangat dan kos tinggi. Saya dari perlismr.bleerhttps://www.blogger.com/profile/05655788022737640312noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3303792892756862371.post-26692635775032104782015-10-29T02:14:29.620+08:002015-10-29T02:14:29.620+08:00Assalamualaikum,
Saya, Puan Fazilah ingin minta re...Assalamualaikum,<br />Saya, Puan Fazilah ingin minta resepi untuk ayah golek pada Chef dan jadual kursus masakan terbaru.<br />Terima kasih.<br />fazfurioushttps://www.blogger.com/profile/16250875805462441862noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3303792892756862371.post-46093927853717339982015-10-15T19:51:44.452+08:002015-10-15T19:51:44.452+08:00Kursus masih dijalankan lg ke..saya call nombor yg...Kursus masih dijalankan lg ke..saya call nombor yg tertera telah tamat perkhidmatan...kenenayabekhttps://www.blogger.com/profile/09039212662084340611noreply@blogger.com