Hubungi kami

Untuk sebarang pertanyaan, sila hubungi whatsapp /sms :-
0133319624, (waktu pejabat sahaja)

8 comments:

  1. Askm. Saya berminat untuk mengikuti kursus memasak nasi beriani gum, nasi tomato berserta dengan lauk2 seperti kurma ayam, kurma daging, ayam masak merah,dalca, kari ayam, kari daging dan kari kambing. Saya ingin mengetahui kursus2 yang boleh saya ikuti, tarikh, masa, yuran.
    Sekarang saya menetap di Kuching Sarawak
    Diharap Dato'Rusly dapat menghubungi saya di email berikut...nazamuddin64@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. wa'alaikum salam tuan, jadual dah keluar,
      TERBARU!

      Program dan Kursus Dato Rusly @ Chef Li sepanjang Oktober 2016 hingga Disember 2016

      Kursus “Masakan Bersama Chef Li”

      TARIKH MODUL SUBJEK YURAN RM VENUE
      7.10.16 Jumaat
      Busines Talk

      8.00 mlm

      Prospek bisnes kecil sebagai penjana TUNAI harian. 30.00 Gombak
      8.10.16 sabtu Aiskrim Colek Teknik memproses aiskrim colek termasuk pengkosan dan strategi pemasaran 260-00 Gombak
      9.10.16 Ahad Nasi ayam Hainan Cara masak nasi, sup, kicap dan sos cili Hainan. Cara panggang ayam guna Apollo 260-00 Gombak
      10.10.16 Isnin Nasi Lemak 25 lauk Cara masak nasi lemak dan 25 jenis lauk cara cepat dan jimat 260-00 Gombak
      11.10.16 Selasa Nasi katering dan lauk pauk popular Nasi biryani, hujan panas dan bukhari. Kuzi kambing, ayam goreng mamak, daging black pepper dan 260-00 Gombak
      12.10.16 Rabu Nasi lemak kukus dan ayam goreng berempah Cara mengukus nasi dan menggoreng ayam goreng berempah serta kuah nasi kukus 260.00 Gombak
      13.10.16 Khamis Pakej Pembangunan Penjaja Keropok Lekor Teknik memproses ikan, mengadun bahan campuran, menguli, membentuk dan merebus dan menggoreng keropok lekor. Cara buat sos pencicah. 1,950- termasuk mesin Gombak
      14.10.16 Jumaat Pakej Pembangunan Usahawan Apam balik Teknik mengadun bahan apam balik, membancuh, memeram dan membakar. 1,450- termasuk dapur dan kuali tembaga Gombak
      15.10.16 Sabtu Pakej Pembangunan Usahawan Cakoi dan cekodok caramel Teknik mengadun bahan, menguli, memeram, membentuk dan menggoreng cakoi. Cara menguli, menggoreng dan menyira cekodok caramel. 460-00 Gombak
      16.10.16 Ahad Pakej Pembangunan Usahawan Pau dan Donut Teknik mengadun bahan, menguli, memeram, membentuk dan mengukus atau menggoreng 2,950-00 termasuk mixer dan 3 layer bamboo steamer Gombak
      17.10.16 Isnin SEMINAR “Jangan Tak Jadi” RM50- S. Alam
      MEETING Inkubator susulan HULU LANGAT
      18.10.16 selasa Western Food dan kambing golek Lamb Chop, Chicken Chop, Black Pepper Steak, Mushroom Cream Soup dan roasted lamb 650-00 Shah Alam
      19.10.16 Rabu Roti Canai & Murtabak Cara uli dan tebar roti canai dan murtabak cara buat kuah dalca dan kacang parfu 260-00 ITKAU
      20.10.16 Char Kue Teow Cara Buat Kicap CKT, cara goring Char Kue Teow 260-00 ITKAU


      Kursus INDUSTRI MAKANAN di ITKAU

      Tarikh MODUL Subjek Yuran Venue
      22.10.16 Sabtu Pembuatan cendol dan rojak mamak Cara membuat isi cendol, gula dan kuah cendol dan cara buat kuah rojak dan isinya 260- ITKAU
      23.10.16 Ahad Air Soya dan Pembuatan cincau Cara memproses cincau dari jelly grass 260- ITKAU
      24.10.16 sesi pagi mula 10.00 Industri Mee Kuning Dan Mi Sanggul Cara proses mi kuning dan mi sanggul secara home based industry. Cara proses Yee Mee halal. 260- ITKAU
      24.10.16 sesi petang (3.00) Penjaja STEAM BOAT & Siew May Cara memproses secara Home made pelbagai item untuk Bisnes STEAM BOAT 260- ITKAU
      25.10.16 Sesi pagi Pembuatan TEMPE Cara memproses tempe dari kacang soya 260- ITKAU
      25.10 Sesi petang Pembuatan TAUGE Cara proses taugeh dari kacang hijau, kacang soya dan kacang hitam 260- ITKAU
      26.10 sesi pagi Pembuatan kicap
      Cara memproses kicap ala Indonesia

      Kicap pekat, kicap lemak dan kicap manis

      260- ITKAU
      26.10 sesi petang Pembuatan rempah Cara buat rempah kurma, rempah kari ikan dan daging, rempah kerutub dan garam masala 260- ITKAU
      27.10 pagi Pembuatan sos aneka sos Pembuatan sos tiram, sos cili, petis udang dan kuah rojak buah 260- ITKAU
      27.10 ptg Pembuatan mayonnaise Termasuk cara membuat aneka western sauce, dipping and salad cream 260- ITKAU
      27.10 Industri Kek (Beginner) Lima jenis kek untuk tujuan komersial. Termasuk 3 jenis cup cake 360- ITKAU
      28.10 Industri Bakeri (Beginner) Roti Sandwich biasa, roti sandwich madu, Mexican Bun. Bun serikaya, hot dog bun dan bun sardin 450- ITKAU
      29.10 Industri Pastry (Beginner) Puff Pastry, Cream Puff, apple pie, baked samosas dan 2 jenis pastry popular 450- ITKAU
      28.10.16 3 hari dan 2 malam termasuk makan minum dan penginapan Pengurusan restoran dan katering 1950


      ITKAU

      29.10.16 Pengurusan restoran dan katering
      30.10.16 Pengurusan restoran dan katering

      Delete
    2. wa'alaikum salam tuan, jadual dah keluar,
      TERBARU!

      Program dan Kursus Dato Rusly @ Chef Li sepanjang Oktober 2016 hingga Disember 2016

      Kursus “Masakan Bersama Chef Li”

      TARIKH MODUL SUBJEK YURAN RM VENUE
      7.10.16 Jumaat
      Busines Talk

      8.00 mlm

      Prospek bisnes kecil sebagai penjana TUNAI harian. 30.00 Gombak
      8.10.16 sabtu Aiskrim Colek Teknik memproses aiskrim colek termasuk pengkosan dan strategi pemasaran 260-00 Gombak
      9.10.16 Ahad Nasi ayam Hainan Cara masak nasi, sup, kicap dan sos cili Hainan. Cara panggang ayam guna Apollo 260-00 Gombak
      10.10.16 Isnin Nasi Lemak 25 lauk Cara masak nasi lemak dan 25 jenis lauk cara cepat dan jimat 260-00 Gombak
      11.10.16 Selasa Nasi katering dan lauk pauk popular Nasi biryani, hujan panas dan bukhari. Kuzi kambing, ayam goreng mamak, daging black pepper dan 260-00 Gombak
      12.10.16 Rabu Nasi lemak kukus dan ayam goreng berempah Cara mengukus nasi dan menggoreng ayam goreng berempah serta kuah nasi kukus 260.00 Gombak
      13.10.16 Khamis Pakej Pembangunan Penjaja Keropok Lekor Teknik memproses ikan, mengadun bahan campuran, menguli, membentuk dan merebus dan menggoreng keropok lekor. Cara buat sos pencicah. 1,950- termasuk mesin Gombak
      14.10.16 Jumaat Pakej Pembangunan Usahawan Apam balik Teknik mengadun bahan apam balik, membancuh, memeram dan membakar. 1,450- termasuk dapur dan kuali tembaga Gombak
      15.10.16 Sabtu Pakej Pembangunan Usahawan Cakoi dan cekodok caramel Teknik mengadun bahan, menguli, memeram, membentuk dan menggoreng cakoi. Cara menguli, menggoreng dan menyira cekodok caramel. 460-00 Gombak
      16.10.16 Ahad Pakej Pembangunan Usahawan Pau dan Donut Teknik mengadun bahan, menguli, memeram, membentuk dan mengukus atau menggoreng 2,950-00 termasuk mixer dan 3 layer bamboo steamer Gombak
      17.10.16 Isnin SEMINAR “Jangan Tak Jadi” RM50- S. Alam
      MEETING Inkubator susulan HULU LANGAT
      18.10.16 selasa Western Food dan kambing golek Lamb Chop, Chicken Chop, Black Pepper Steak, Mushroom Cream Soup dan roasted lamb 650-00 Shah Alam
      19.10.16 Rabu Roti Canai & Murtabak Cara uli dan tebar roti canai dan murtabak cara buat kuah dalca dan kacang parfu 260-00 ITKAU
      20.10.16 Char Kue Teow Cara Buat Kicap CKT, cara goring Char Kue Teow 260-00 ITKAU


      Kursus INDUSTRI MAKANAN di ITKAU

      Tarikh MODUL Subjek Yuran Venue
      22.10.16 Sabtu Pembuatan cendol dan rojak mamak Cara membuat isi cendol, gula dan kuah cendol dan cara buat kuah rojak dan isinya 260- ITKAU
      23.10.16 Ahad Air Soya dan Pembuatan cincau Cara memproses cincau dari jelly grass 260- ITKAU
      24.10.16 sesi pagi mula 10.00 Industri Mee Kuning Dan Mi Sanggul Cara proses mi kuning dan mi sanggul secara home based industry. Cara proses Yee Mee halal. 260- ITKAU
      24.10.16 sesi petang (3.00) Penjaja STEAM BOAT & Siew May Cara memproses secara Home made pelbagai item untuk Bisnes STEAM BOAT 260- ITKAU
      25.10.16 Sesi pagi Pembuatan TEMPE Cara memproses tempe dari kacang soya 260- ITKAU
      25.10 Sesi petang Pembuatan TAUGE Cara proses taugeh dari kacang hijau, kacang soya dan kacang hitam 260- ITKAU
      26.10 sesi pagi Pembuatan kicap
      Cara memproses kicap ala Indonesia

      Kicap pekat, kicap lemak dan kicap manis

      260- ITKAU
      26.10 sesi petang Pembuatan rempah Cara buat rempah kurma, rempah kari ikan dan daging, rempah kerutub dan garam masala 260- ITKAU
      27.10 pagi Pembuatan sos aneka sos Pembuatan sos tiram, sos cili, petis udang dan kuah rojak buah 260- ITKAU
      27.10 ptg Pembuatan mayonnaise Termasuk cara membuat aneka western sauce, dipping and salad cream 260- ITKAU
      27.10 Industri Kek (Beginner) Lima jenis kek untuk tujuan komersial. Termasuk 3 jenis cup cake 360- ITKAU
      28.10 Industri Bakeri (Beginner) Roti Sandwich biasa, roti sandwich madu, Mexican Bun. Bun serikaya, hot dog bun dan bun sardin 450- ITKAU
      29.10 Industri Pastry (Beginner) Puff Pastry, Cream Puff, apple pie, baked samosas dan 2 jenis pastry popular 450- ITKAU
      28.10.16 3 hari dan 2 malam termasuk makan minum dan penginapan Pengurusan restoran dan katering 1950


      ITKAU

      29.10.16 Pengurusan restoran dan katering
      30.10.16 Pengurusan restoran dan katering

      Delete
  2. As salam chef...sy dh tgk jadual tbaru tapi saya tak perasan pula jadual untuk bulan november dan december.kalau ada tolong lampirkan ye chef.cadang nye nak masuk program masa cuti sekolah.terima kaseh.

    ReplyDelete
  3. As salam chef...sy dh tgk jadual tbaru tapi saya tak perasan pula jadual untuk bulan november dan december.kalau ada tolong lampirkan ye chef.cadang nye nak masuk program masa cuti sekolah.terima kaseh.

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum chef...untuk bulan disember ada slot kursus utk western ?teniu....

    ReplyDelete
  5. Slm Chef Li, saya nak.masuk.kelas untuk kursus buat tempe.. Ada tak sesi untuk december atau awal january nanti... ... Satu lagi, dimana saya nak dapatkan modified corn starch..

    ReplyDelete
  6. Slm Chef Li, saya nak.masuk.kelas untuk kursus buat tempe.. Ada tak sesi untuk december atau awal january nanti... ... Satu lagi, dimana saya nak dapatkan modified corn starch..

    ReplyDelete