Monday, July 11, 2016

[JOM, IKUT KURSUS PENGURUSAN RESTORAN DAN KATERING]
Bisnes restoran telah mengalami banyak perubahan sejak 10 tahun terakhir ini. Pengurus harus prihatin dalam menerap nilai sejagat jangan sampai meminggirkan nilai setempat. Kedua duanya penting. Pada umumnya seorang pelanggan mementingkan hal berikut:
Cepat - pesanan cepat sampai
Lazat - rasa yg melepasi piawai
Tepat - menepati pesanan dan jangkaanJimat - harga yg patut dan berbaloi
Hurmat - layanan memuaskan / menghargai pelanggan
Namun masih ada banyak faktor tersembunyi yang kurang disedari oleh pengurus hingga menyebabkan bisnes restoran mereka sukar meraih keuntungan walaupun telah beroperasi sekian lama. Kursus ini akan membongkar lapan (8) HIDDEN FACTORS yang menjejaskan, lalu
digantikan dengan lapan (8) FAKTOR PENCETUS KEMAJUAN.

 Focal points kursus ini ialah:1. Strategy pembelian bahan bekalan dengan formula pembelian.
2. Strategi kawalan kos masakan dan kos urusan
3. Strategi memilih menu unggulan
4. Strategi pemasaran dan cara promosi terkini
5. Strategi menyediakan cash flow yg telus.
6. Strategi menyediakan sebut harga utk tender
7. Strategi pengambilan tenaga kerja.
8. Menuntut ilmu yg berkaitan agar sukses
Pada dasarnya pengurus restoran harus:
1. Mempastikan faktor penambat pelanggan dipertahankan
2. Faktor penghambat pelanggan dikurangkan
3. Dasar penjimatan yg tak menjejaskan perkhidmatan
4. Cari dan bina menu unggul restoran anda
5. Pastikan perkhidmatan berkualiti berdasarkan QSC
Berminat?
Jom sertai kursus ini.
Tarikh kursus: Oktober 2016 (3 hari)
Masa: 9.45 pagi
Tempat: Institut Teknologi Kulinari Anjung Utara (ITKAU)
Yuran; RM1,950 - 00 (termasuk inap dan makan) untuk seorang.
Diskaun untuk bekas peserta - RM1,650 seorang.
Diskaun utk penyertaan suami isteri dan adik beradik: RM1,500.00 seorang.
Untuk tempahan sila Send SMS atau whatssap nama, restocat,itkau  ke 013-5377689 sebelum Oktober.2016
Selamat berkursus

No comments:

Post a Comment