Sunday, July 17, 2016

KURSUS MASAKAN KOMERSIAL BERSAMA DATO'CHEFLI

Banyak pertanyaan tentang bila kursus masakan dan pemprosesan makanan anjuran Institut Teknologi Kulinari Anjung Utara (ITKAU) akan dijalankan. Berita baik, ITKAU akan membuka semula PUPUK (Pusat Pembangunan Usahawan Kemahiran) di Jln Gombak, KL dan Kota Bharu, Kelantan mulai BULAN JULAI 2016. Kini anda berpeluang belajar pelbagai modul masakan secara terancang.
.
.
Anda akan teruja melihat tempe, sos dan kicap berjaya dihasilkan di dapur rumah anda. Jika anda mahu mendapatkan jadual kursus untuk tahun 2016, inilah masanya untuk anda sertai.Terhad tiga puluh orang untuk setiap modul yang berjalan.
.
.
Sila daftarkan diri anda secepatnya jangan lepaskan peluang
.
KHAS BUAT RAKYAT KUALA LUMPUR, SELANGOR & KELANTAN
.
KURSUS MASAKAN BERSAMA DATO' CHEF LI
[GOMBAK]
____________________________________________________
22.7.16 (10am-3pm) : Pemprosesan Tempe dan kicap
22.7.16 ( 4pm-7pm) : Nasi Ayam Hainan, Ayam Panggang Apollo
____________________________________________________
23.7.16 (10am-3pm) : Home made Yong Tau Fu dan Kuah Hitam
dan kuah pedas
23.7.16 (4pm - 7pm) : Keropok Lekor & Sate Ikan Bangkok
___________________________________________________
24.7.16 (10am - 4pm) ; Makanan Jajaan - Teknik buat cakoi, inti
cakoi, seri kaya, popia basah (Cara buat kulit,
inti dan sos).
____________________________________________________
setiap hari dijalankan dua modul dalam dua sesi, iaitu SESI PAGI dan SESI PETANG. Yuran bagi setiap modul/sesi ialah RM250-00
.
kursus dijalankan di no 16C, Jln Jernai 3, Medan Idaman,
off Jln Gombak Batu 5, 53100 Gombak, K lumpur
.
sila buat tempahan kehadiran dgn SMS atau whatssapp [NAMA, MODUL, LOKASI] ke 013 5377689, 0133319624 atau 01132016411
Yuran boleh dibayar dihari kursus
.
.
.
KURSUS MASAKAN BERSAMA DATO' CHEF LI
[KOTA BHARU, KELANTAN]
____________________________________________________
5.8.16 (10am-3pm) : Pemprosesan Tempe dan kicap
5.8.16 ( 4pm-7pm) : Nasi Ayam Hainan, Ayam Panggang Apollo
____________________________________________________
6.8.16 (10am-3pm) : Home made Yong Tau Fu dan Kuah Hitam
dan kuah pedas
6.8.16 (4pm - 7pm) : Keropok Lekor & Sate Ikan Bangkok
___________________________________________________
7.8.16 (10am - 4pm) ; Makanan Jajaan - Teknik buat cakoi, inti
cakoi, seri kaya, popia basah (Cara buat kulit,
inti dan sos).
____________________________________________________
setiap hari dijalankan dua modul dalam dua sesi, iaitu SESI PAGI dan SESI PETANG. Yuran bagi setiap modul/sesi ialah RM250-00
.
kursus dijalankan di Wisma Dato' Rusly, Wakaf Che Yeh, Kota Bharu, Kelantan
.
sila buat tempahan kehadiran dgn SMS atau whatssapp [NAMA, MODUL, LOKASI] ke 013 5377689, 0133319624 atau 01132016411
Yuran boleh dibayar dihari kursus

Monday, July 11, 2016

[JOM, IKUT KURSUS PENGURUSAN RESTORAN DAN KATERING]
Bisnes restoran telah mengalami banyak perubahan sejak 10 tahun terakhir ini. Pengurus harus prihatin dalam menerap nilai sejagat jangan sampai meminggirkan nilai setempat. Kedua duanya penting. Pada umumnya seorang pelanggan mementingkan hal berikut:
Cepat - pesanan cepat sampai
Lazat - rasa yg melepasi piawai
Tepat - menepati pesanan dan jangkaanJimat - harga yg patut dan berbaloi
Hurmat - layanan memuaskan / menghargai pelanggan
Namun masih ada banyak faktor tersembunyi yang kurang disedari oleh pengurus hingga menyebabkan bisnes restoran mereka sukar meraih keuntungan walaupun telah beroperasi sekian lama. Kursus ini akan membongkar lapan (8) HIDDEN FACTORS yang menjejaskan, lalu
digantikan dengan lapan (8) FAKTOR PENCETUS KEMAJUAN.

 Focal points kursus ini ialah:1. Strategy pembelian bahan bekalan dengan formula pembelian.
2. Strategi kawalan kos masakan dan kos urusan
3. Strategi memilih menu unggulan
4. Strategi pemasaran dan cara promosi terkini
5. Strategi menyediakan cash flow yg telus.
6. Strategi menyediakan sebut harga utk tender
7. Strategi pengambilan tenaga kerja.
8. Menuntut ilmu yg berkaitan agar sukses
Pada dasarnya pengurus restoran harus:
1. Mempastikan faktor penambat pelanggan dipertahankan
2. Faktor penghambat pelanggan dikurangkan
3. Dasar penjimatan yg tak menjejaskan perkhidmatan
4. Cari dan bina menu unggul restoran anda
5. Pastikan perkhidmatan berkualiti berdasarkan QSC
Berminat?
Jom sertai kursus ini.
Tarikh kursus: Oktober 2016 (3 hari)
Masa: 9.45 pagi
Tempat: Institut Teknologi Kulinari Anjung Utara (ITKAU)
Yuran; RM1,950 - 00 (termasuk inap dan makan) untuk seorang.
Diskaun untuk bekas peserta - RM1,650 seorang.
Diskaun utk penyertaan suami isteri dan adik beradik: RM1,500.00 seorang.
Untuk tempahan sila Send SMS atau whatssap nama, restocat,itkau  ke 013-5377689 sebelum Oktober.2016
Selamat berkursus