TERBARU!
Program dan Kursus Dato Rusly @ Chef Li sepanjang Oktober 2016 hingga Disember 2016
Kursus “Masakan Bersama Chef Li”
TARIKH | MODUL | SUBJEK | YURAN RM | VENUE |
7.10.16 Jumaat | Busines Talk 8.00 mlm | Prospek bisnes kecil sebagai penjana TUNAI harian. | 30.00 | Gombak |
8.10.16 sabtu | Aiskrim Colek | Teknik memproses aiskrim colek termasuk pengkosan dan strategi pemasaran | 260-00 | Gombak |
9.10.16 Ahad | Nasi ayam Hainan | Cara masak nasi, sup, kicap dan sos cili Hainan. Cara panggang ayam guna Apollo | 260-00 | Gombak |
10.10.16 Isnin | Nasi Lemak 25 lauk | Cara masak nasi lemak dan 25 jenis lauk cara cepat dan jimat | 260-00 | Gombak |
11.10.16 Selasa | Nasi katering dan lauk pauk popular | Nasi biryani, hujan panas dan bukhari. Kuzi kambing, ayam goreng mamak, daging black pepper dan | 260-00 | Gombak |
12.10.16 Rabu | Nasi lemak kukus dan ayam goreng berempah | Cara mengukus nasi dan menggoreng ayam goreng berempah serta kuah nasi kukus | 260.00 | Gombak |
13.10.16 Khamis | Pakej Pembangunan Penjaja Keropok Lekor | Teknik memproses ikan, mengadun bahan campuran, menguli, membentuk dan merebus dan menggoreng keropok lekor. Cara buat sos pencicah. | 1,950- termasuk mesin | Gombak |
14.10.16 Jumaat | Pakej Pembangunan Usahawan Apam balik | Teknik mengadun bahan apam balik, membancuh, memeram dan membakar. | 1,450- termasuk dapur dan kuali tembaga | Gombak |
15.10.16 Sabtu | Pakej Pembangunan Usahawan Cakoi dan cekodok caramel | Teknik mengadun bahan, menguli, memeram, membentuk dan menggoreng cakoi. Cara menguli, menggoreng dan menyira cekodok caramel. | 460-00 | Gombak |
16.10.16 Ahad | Pakej Pembangunan Usahawan Pau dan Donut | Teknik mengadun bahan, menguli, memeram, membentuk dan mengukus atau menggoreng | 2,950-00 termasuk mixer dan 3 layer bamboo steamer | Gombak |
17.10.16 Isnin | SEMINAR | “Jangan Tak Jadi” | RM50- | S. Alam |
MEETING | Inkubator susulan | HULU | LANGAT | |
18.10.16 selasa | Western Food dan kambing golek | Lamb Chop, Chicken Chop, Black Pepper Steak, Mushroom Cream Soup dan roasted lamb | 650-00 | Shah Alam |
19.10.16 Rabu | Roti Canai & Murtabak | Cara uli dan tebar roti canai dan murtabak cara buat kuah dalca dan kacang parfu | 260-00 | ITKAU |
20.10.16 | Char Kue Teow | Cara Buat Kicap CKT, cara goring Char Kue Teow | 260-00 | ITKAU |
Kursus INDUSTRI MAKANAN di ITKAU
Tarikh | MODUL | Subjek | Yuran | Venue |
22.10.16 Sabtu | Pembuatan cendol dan rojak mamak | Cara membuat isi cendol, gula dan kuah cendol dan cara buat kuah rojak dan isinya | 260- | ITKAU |
23.10.16 Ahad | Air Soya dan Pembuatan cincau | Cara memproses cincau dari jelly grass | 260- | ITKAU |
24.10.16 sesi pagi mula 10.00 | Industri Mee Kuning Dan Mi Sanggul | Cara proses mi kuning dan mi sanggul secara home based industry. Cara proses Yee Mee halal. | 260- | ITKAU |
24.10.16 sesi petang (3.00) | Penjaja STEAM BOAT & Siew May | Cara memproses secara Home made pelbagai item untuk Bisnes STEAM BOAT | 260- | ITKAU |
25.10.16 Sesi pagi | Pembuatan TEMPE | Cara memproses tempe dari kacang soya | 260- | ITKAU |
25.10 Sesi petang | Pembuatan TAUGE | Cara proses taugeh dari kacang hijau, kacang soya dan kacang hitam | 260- | ITKAU |
26.10 sesi pagi | Pembuatan kicap | Cara memproses kicap ala Indonesia Kicap pekat, kicap lemak dan kicap manis | 260- | ITKAU |
26.10 sesi petang | Pembuatan rempah | Cara buat rempah kurma, rempah kari ikan dan daging, rempah kerutub dan garam masala | 260- | ITKAU |
27.10 pagi | Pembuatan sos aneka sos | Pembuatan sos tiram, sos cili, petis udang dan kuah rojak buah | 260- | ITKAU |
27.10 ptg | Pembuatan mayonnaise | Termasuk cara membuat aneka western sauce, dipping and salad cream | 260- | ITKAU |
27.10 | Industri Kek (Beginner) | Lima jenis kek untuk tujuan komersial. Termasuk 3 jenis cup cake | 360- | ITKAU |
28.10 | Industri Bakeri (Beginner) | Roti Sandwich biasa, roti sandwich madu, Mexican Bun. Bun serikaya, hot dog bun dan bun sardin | 450- | ITKAU |
29.10 | Industri Pastry (Beginner) | Puff Pastry, Cream Puff, apple pie, baked samosas dan 2 jenis pastry popular | 450- | ITKAU |
28.10.16 | 3 hari dan 2 malam termasuk makan minum dan penginapan | Pengurusan restoran dan katering | 1950 | ITKAU |
29.10.16 | Pengurusan restoran dan katering | |||
30.10.16 | Pengurusan restoran dan katering |
No comments:
Post a Comment